Groteskno: Simoneu Zazi opet se smije cijeli svijet
(Foto: Printscreen)

Simulirao faul

Groteskno: Simoneu Zazi opet se smije cijeli svijet

Simone Zaza ponovo je predmet šala od strane fudbalske javnosti nakon čuvenog izvođenja penala na EURU 2016, kada mu se čitav svet smijao zbog načina na koji je to uradio. I što je najgore - promašio.

Ovoga puta je u centru pažnje zbog sramnog pokušaja da iznudi faul u duelu njegove Valencije protiv Sevillle, koji su "Slijepi miševi" dobili sa 2:0 na gostovanju i tako gotovo sigurno obezbijedili mjesto koje vodi u Ligu prvaka naredne sezone.

Međutim, meč nije ostao upamćen po golovima Zazinog saigrača Rodriga, već po simuliranju Italijana, koji je izveo najekstremniji pokušaj iznuđivanja faula.

Pošto nije uspio da stigne fudbalera Seville Vasqueza, Zaza se samo glavom zakucao u njegov lakat, a zatim se držao za glavu simulirajući da ga je protivnički igrač udario.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potez koji će dodatno da ukalja Zazinu lošu reputaciju u svijetu fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije