Grujić još godinu dana u Herthi
Foto:EPA

Mladi fudbaler ostaje na posudbi

Grujić još godinu dana u Herthi

S. Bošković

Marko Grujić ostati će još jednu sezonu u Herthi.

Grujić, koji je fudbaler Liverpoola, u Berlin je došao na posudbu prošle sezone, te je svojim igrama oduševio sve u ovom timu.

Spominjalo se da će Redsi prodati ovog fudbalera, no čini se da još nisu spremni da ga se odreknu i odlučili su da produže posudbu s Herthom na još godinu dana.

Grujić je u Liverpool stigao u sezoni 2017/2018 iz Crvene Zvezde, te nije uspio odmah da se nametne Jurgenu Kloppu, te je prvo poslan na posudbu u Cardiff, a nakon toga i u tim iz Berlina.

U Herthi je pokazao šta sve može, te je odigrao 23 ligaške utakmice i zabio pet golova, a njegov tim je sezonu okončao na 11. mjestu ligaške tabele.

"Marko je odmah po dolasku pokazao kvalitetu i dokazao koliko može pomoći ekipu. Nadamo se da će u svojoj drugoj sezoni ovdje ostati zdrav, te da će igrati sjajno", rekao je sportski direktor Herthe Michael Preetz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želio sam ostati u Herthi, tako da sam sretan što smo se uspjeli dogovoriti. Radujem se novoj sezoni, te se želimo pripremiti što bolje za istu", rekao je Marko Grujić, a sretan njegovim ostankom je i trener tima Ante Čović:

"Oduševljeni smo tim što Marko ostaje još godinu dana. Bio je sjajan veznjak prošle sezone. Još je mlad i vjerujem da još može napredovati, a Hertha je klub za napredak igrača".

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi