Grujić: Život u Berlinu se vraća u normalu

Malo i lijepih vijesti

Grujić: Život u Berlinu se vraća u normalu

Srbijanski fudbaler i član berlinske Herthe Marko Grujić kaže kako se život u glavnom gradu Njemačke polako vraća u normalu.

Vezni fudbaler, koji je inače još uvijek u papirima član Liverpoola, govorio je za 'Sportski žurnal'o tome kako trenutno izgleda situacija u Berlinu i tom prilikom rekao je nekoliko stvari zbog kojih svi trebamo biti optimistični.

"Koliko vidim kad izađem do prodavnice ili na trčanje, berlinske ulice su sada pune ljudi. Nema tenzije, niko ne nosi masku, život se polako vraća u normalu. Bar je tako ovdje, za druge dijelove Njemačke ne znam pouzdano. Pričam o onom što vidim", kaže Grujić i dodaje:

"Odradili smo taj karantin, a od ponedeljka počeli da radimo po posebnim programima koje je dobio svaki igrač. I možemo da trčimo napolju bez problema. Izlazak se vidim preporučuje svima ovdje. Od ponedjeljka ćemo da počnemo da radimo u malim grupama na terenu. Najviše desetak igrača uz po jednog trenera. A od 13. aprila bi trebalo da treniramo svi zajedno, kao uvijek".

Osvrnuo se i na nastavak Bundeslige. Još uvijek nema zvaničnih informacija kada će to biti.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Čuo sam razna scenarija, te početak je moguć u maju, te bez gledalaca, još ranije da je moguće i da se prekine takmičenje i od jeseni igra sa više klubova. Mada kad sam vidio da su Belgijanci prekinuli prvenstvo i proglasili šampiona, sve izgleda moguće i ovdje. Ja bih volio, kao i mnogi, da se nastave prvenstva", završava srbijanski vezista.

Inače, njegova Hertha trenutno se nalazi na 13. poziciji sa 28 osvojenih bodova nakon 25 odigranih utakmica.

Top Komentari

Arnel925
Naravno svabe na nivou kao inače
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi