Karius nepoželjan u Bešiktašu, već ima novi klub?
Foto: EPA

Vraća se u domovinu

Karius nepoželjan u Bešiktašu, već ima novi klub?

Njemačkom golmanu Lorisu Kariusu odbrojani su dani u Bešiktašu.

Karius je u Bešiktaš došao u ljeto 2018. godine iz Liverpoola. Istanbul je zamišljen kao idealna sredina u kojoj bi mogao vratiti samopouzdanje nakon užasne greške koju je napravio u finalu Lige prvaka, no na kraju nije ispalo baš tako.

U Bešiktašu su nezadovoljni Kariusovim partijama i nemaju namjeru otkupiti njegov ugovor od Liverpoola, no, ukoliko se i obistine takvi napisi, njemačkom golmanu neće biti problem naći novi angažman.

Potvrđuju to i posljednji medijski napisi. Za 26-godišnjeg golmana je ozbiljno zainteresovana Hertha, koja trenutno ima dvojicu golmana čiji ugovori uskoro ističu, a svi u klubu uvjereni su da bi im Karius u ovoj situaciji odlično došao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nijemci tvrde kako nisu u pitanju samo glasina, a i sam Karius je na pitanje o eventualnom povratku u Bundesligu rekao da je sve moguće.

Karius je, podsjetimo, ranije u domovini branio za Mainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi