Gruzija kreće po historijski plasman - Za današnje finale s Grčkom stiglo najveće moguće pojačanje!
Khvicha Kvaratskhelia u početnoj postavi protiv Grčke.

Khvicha Kvaratskhelia se vraća

Gruzija kreće po historijski plasman - Za današnje finale s Grčkom stiglo najveće moguće pojačanje!

Eldar Ganibegović

Gruzija nikada nije učestvovala na Evropskom prvenstvu. Danas ima priliku da izbori historijski plasman, a za to im je stiglo najveće moguće pojačanje. 

Danas se igraju tri finale utakmice baraža za EURO. Od 18 sati pratiti ćemo prvu utakmicu i to u stazi C gdje u finalnom ogledu Gruzija dočekuje Grčku.

O Grčkoj se nema mnogo šta pričati. Jedna reprezentacija koja je odavno u padu, ali koja je 2004. godine bila prvak Evrope. U polufinalu je s 5:0 razbila Kazahstan.

Gruzija je Evropsko prvenstvo igrala samo kada je bila u sastavu SSSR-a, no od nezavisnosti nikada nisu igrali niti baraž i ovo im je jedinstvena prilika.

Rezultatom 2:0 je Gruzija bila bolja od Luksemburga prije pet dana u polufinalnoj utakmici, a danas na megdan dolazi ni manje ni više no uvijek tvrda Grčka.

Za razliku od te utakmice, danas se Gruziji u početnu postavu vraća fudbaler Napolija i predvodnik ove generacije, Khvicha Kvaratskhelia. Prvu utakmicu nije igrao zbog suspenzije, a na sreću protiv Gruzijce, nije ni morao.

Oglasi

Gruzija (3-4-3): Mamardashvili; Kashia, Dvali, Kvirkvelia; Kakabadze, Kochorashvili, Kiteishvili, Shengelia; Kvaratskhelia, Chakvetadze, Zivzivadze.

Grčka (4-3-3): Vlachodimos; Tsimikas, Hatzidiakos, Mavropanos, Baldock; Mantalos, Kourbelis, Bakasetas; Masouras, Pelkas, Ionnidis.

Pobjednik ovog duela na Evropskom prvenstvu igrat će u grupi F zajedno sa selekcijama Turske, Češke i Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, od 20:45 igraju se još dvije utakmice. Finale u stazi A igraju Vels i Poljska, a u stazi B Ukrajina i Island.

Osim toga, danas ćemo od 18 sati pratiti i revanš play-out utakmice C divizije Lige nacija gdje Litvanija nakon trijumfa 1:0 u prvoj utakmici u gostima, dočekuje Gibraltar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi