Završne borbe za Evropsko prvenstvo: Snovi na Kavkazu, Ukrajinci favoriti, u Cardiffu "derbi"
FOTO: EPA

Nema više popravnog ispita

Završne borbe za Evropsko prvenstvo: Snovi na Kavkazu, Ukrajinci favoriti, u Cardiffu "derbi"

H. Zilić

Stigle su i konačne borbe u baražu za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i večeras ćemo saznati sve učesnike EURO-a koji je ispred nas. Očekuju nas finalne utakmice u baražima Liga A,B,C Lige nacija.

Već od 18 sati igra se meč koji bi mogao ući u historiju evropskog fudbala, a epicentar dešavanja je Tbilisi. Reprezentacija Gruzije će igrati protiv Grčke i Gruzijci će imati priliku da se po prvi put plasiraju na završnicu jednog velikog takmičenja.

Fudbal u Gruziji je u ekspanziji. Nakon sjajno organizovanog Eura U-21, Gruzijci sada žele još jedan iskorak, onaj koji bi ova generacija fudbalera mogla ostvariti.

Nisu više Gruzijci anonimusi na svjetskoj sceni, a ovu generaciju fudbalera predvodi "Kavaradona sa kavkaza", zvijezda Napolija, 23-godišnji Khvicha Kvaratskhelia koji ima vrijednost od čak 80 miliona eura.

Naravno u ovoj cijeloj priči i Grci imaju svoju računicu, otvorila im se prilika za EURO kroz Ligu nacija i sigurno će gledati da to iskoriste.

Oglasi

U finalu Lige B Lige nacija nažalost nećemo gledati Bosnu i Hercegovinu, a za Njemačku bore se reprezentacije Ukrajina i Islanda, duel se igra u poljskom Wroclawu gdje su ukrajinci nominalni domaćini. Ukrajinci u ovaj meč ulaze kao favoriti na papiru, ali Island je dokazao da zna biti jako neugodna reprezentacija.

Finale Lige A u Cardiffu odigrat će selekcije Velsa i Poljske. Dvije reprezentacije koje su imale loše kvalifikacije pogotovo Poljaci, tako da im je baraž ostao kao posljednja prilika, a jedna od ove dvije reprezentacije ostat će bez plasmana na Evropsko prvenstvo.

Ranije je žrijebom odlučeno u koju će grupu pobjednici baraža. Tako će pobjednik duela Vels - Poljska u grupu D sa Nizozemskom, Austrijom i Francuskom. Pobjednik duela Ukrajina - Island će u grupu E sa Belgijom, Slovačkm i Rumunijom, a pobjednik duela Gruzija - Grčka ide u grupu F sa reprezentacijama Turske, Portugala i Češke.

Finale baraža za Evorpsko prvenstvo:

18:00 Gruzija - Grčka

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

20:45 Ukrajina - Island

20:45 Vels - Poljska

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi