Gruzija šokirala aktuelne prvake Evrope pred početak EP-a

Španija poražena od Gruzije

Gruzija šokirala aktuelne prvake Evrope pred početak EP-a

Endin Čaušević

Reprezentacija Španije večeras je poražena u prijateljskoj utakmici protiv Gruzije sa minimalnih 1:0.

Aktuelni prvaci Evrope pripremaju se za Evropsko prvenstvo koje za tri dana počinje u Francuskoj. Španija je večeras, u posljednoj pripremnoj utakmici pred EP, doživjela iznenađujući poraz u prijateljskoj utakmici protiv autsajdera Gruzije.

Iako su navijači na Alfonso Perez stadionu u Madridu očekivali ubjedljivu pobjedu svoje reprezentacije u pripremnoj utakmici za EP, na kraju su doživjeli veliki šok. Za razliku od prijateljske utakmice protiv Bosne i Hercegovine prije desetak dana, Vicente del Bosque je na teren poslao poprilično respektabilan sastav.

Ipak, Gruzija je priredila veliko iznenađenje i stigla je do gola iz jedne jedine prilike na ovoj utakmici. Gol za veliki trijumf Gruzije postigao je Okriashvili u 40. minuti utakmice na asistenciju Jighaurija.

Del Bosque je odmah početkom drugog dijela na teren poslao Iniestu, Kokea, Bellerina, Davida Silvu, Pedra, ali Španci jednostavno nisu mogli naći put do mreže reprezentacije Gruzije. Ovo će sigurno dosta utjecati na samopouzdanje prvaka Evrope jer ovaj poraz niko nije očekivao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi