Gruziju čeka pakao na Marakani
Foto: EPA

Više od 30.000 navijača

Gruziju čeka pakao na Marakani

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra igra jednu od najvažnijih utakmica u posljednjih nekoliko godina.

Završnih 90 minuta u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo odrediđe sudbinu Orlova koji moraju juriti pobjedu protiv Gruzije kako bi se direktno plasirali na Mundijal u Rusiju.

Srbiji je u ovom meču potrebna pobjeda, a pomoć će imati i s tribina stadiona Marakana, koja će biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

Karte za ovu utakmicu su gotovo rasprodane. Očekuje se dolazak više od 30.000 navijača Srbije i Gruziju će u Beogradu dočekati pravi pakao na tribinama.

Našim susjedima dakle u ovom duelu pobjeda donosi direktan plasman u Rusiju. Ako bi Gruzija kojim slučajem uzela bod ili slavila, Srbija bi se našla u nezgodnoj situaciji i morali bi osluškivati rezultat iz Velsa gdje ova selekcija dočekuje Irsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kako će Gruzijci podnijeti atmosferu s tribina ostaje nam da vidimo, ali sigruno je da im pred 30.000 ljudi neće biti nimalo lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi