Guardian: Pjanić među 50 najboljih igrača svijeta

Tradicionalni izbor

Guardian: Pjanić među 50 najboljih igrača svijeta

E. Škorić

Britanski Guardian svake godine tradicionalno bira 100 najboljih nogometaša godine.

Prvih 10 tek treba da se objavi, no poznato je preostalih 90 najboljih igrača svijeta.

Recimo tako da je na 11. mjestu Roberto Firmino, pa slijede Kevin De Bruyne, Sergio Aguero, Eden Hazard, Harry Kane, Bernardo Silva, Trent-Alexander Arnold, Matthijs de Ligt, a u Top 20 su još Son Heung-Min i Karim Benzema.

Jedini bh. reprezentativac među 100 najboljih u izboru britanskog lista je Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa postavljen je na 50. mjesto. Kompletnu listu pogledajte OVDJE.

U predstavljanju Pjanića, Guardian se prisjetio ranije izjave Maurizija Sarrija.

"Želim da Miralem Pjanić dodirne loptu 150 puta po utakmici", rekao je Maurizio Sarri ubrzo nakon što je prošlog ljeta postavljen na funkciju menadžera Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bio je to znak koliko se divi kvalitetama Bosanca i Pjanić je i dalje igrač oko kojeg se vrti igra Juventusa, a uglavnom je tu s ulogom da pomogne timu", opisao ga je Guardian.

Bh. reprezentativac je ove sezone odigrao ukupno 21 meč u svim takmičenjima i postigao je tri gola uz četiri asistencije. Sav učinak ostvario je u 15 mečeva Serije A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi