Guardianovih Top 100: Pjanić i Džeko u sredini, čeka se na najboljih 10
(Foto: T. Hebib) Bh. dvojac je iza sebe ostavio igrače poput Aubameyanga, Koulibalyja, Leroyja Sanea, Lorenza Insignea...

Guardianovih Top 100: Pjanić i Džeko u sredini, čeka se na najboljih 10

Ugledni britanski dnevni list The Guardian, kao i na kraju svake godine, objavljuje listu najboljih 100 svjetskih fudbalera.

U prethodnim danima je The Guardian objavljivao po 30 imena, pa tako sada znamo poredak fudbalera od 100. do 11. mjesta, dok ćemo najboljih 10 saznati u sutrašnjem izdanju.

Bosna i Hercegovina ima dva predstavnika na Guardianovoj listi, a to su, naravno, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Miralem Pjanić je nešto bolje pozicioniran s obzirom da se našao na 51. mjestu, dok je Edin Džeko na 54. Između njih dvojice su Chelseajev Jorginho i Jouventusov Blaise Matuidi.

Bh. dvojac je tako iza sebe ostavio igrače poput Aubameyanga (55.), Koulibalyja (56.), Leroyja Sanea (57.), Lorenza Insignea (58.), Gonzala Higuaina (90.) ili Williana (91.).

Kada su igrači iz regiona u pitanju za sada je najbolje plasiran hrvatski veznjak Ivan Rakitić koji se našao na 13. mjestu, dok je Mario Mandžukić na 33. poziciji.

Zanmiljivo je da Neymara neće biti među Top 10 pošto je zauzeo 11. mjesto, a bit će još zanimljivije vidjeti poredak The Guardiana kada su najbolja desetorica u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije