Guardiola: Aguero nije 100% spreman, još se muči sa stopalom

Možda propusti naredne mečeve

Guardiola: Aguero nije 100% spreman, još se muči sa stopalom

Navijači Manchester Cityja, kao i svi oni koji prate engleski fudbal, primijetili su da Pep Guardiola u posljednjih nekoliko utakmica izvodi Sergija Aguera iz igre nakon otprilike sat vremena.

Na posljednje tri utakmice u Premier ligi (Fulham, Cardiff i Brighton), Aguero je izlazio u 54., 61. i 66. minuti, dok je na utakmici Lige prvaka protiv Lyona ušao u igru u 63. minuti.

Razlog zbog kojeg sjajni Argentinac ima smanjenu minutažu nije taktičke prirode, već zbog toga što još uvijek nije dovoljno oporavljen od povrede koju je dobio u susretu 4. kola protiv Newcastlea.

"Sergio se još uvijek muči sa stopalom. Nije 100% spreman jer se još uvijek nije uspio potpuno oporaviti od onoga što se desilo na utakmici sa Newcastleom. Razgovarali smo za vikend i procijenili da može igrati 55-60 minuta protiv Brightona. Imao je sreću da zabije gol prije nego što je morao izaći", rekao je Guardiola, koji je najavio da bi Aguero mogao propustiti sljedeće utakmice protiv Hoffenheima i Liverpoola:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Aguero se trudi da se oporavi, ali za neke stvari je jednostavno potrebno vrijeme. Imamo još dvije utakmice prije reprezentativne pauze, a nadamo se da će moći da prođe i kroz te mečeve i da će se napokon u potpunosti oporaviti".

Sergio Aguero je u dosadašnjem dijelu Premier lige postigao pet golova, najviše u duelu sa Huddersfieldom kojem je zabio tri pogotka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi