Guardiola: Swansea je uvijek igrao zanimljiv fudbal zato ih i cijenim
FOTO: EPA

Zanimljiva izjava trenera Građana

Guardiola: Swansea je uvijek igrao zanimljiv fudbal zato ih i cijenim

H. Zilić

Manchester City sjajno gura ove sezone. Lideri su u Premiershipu i u utrci su za četiri trofeja.


Krajem februara ih očekuje finale Liga Kupa protiv Tottenhama, u nokaut fazi su Lige prvaka, a sutra ih očekuje duel osmine finala FA Kupa protiv Swansea, koji se takmiči u Championshipu.

Trener Građana Pep Guardiola je prije ovog duela govorio da dosta riječi hvale o Swanseaju kao ekipi.

"Uvijek su igrali zanimljiv fudbal zato ih i cijenim. Neće biti lagana utakmica kao što svi misle. Ovo je jedan potpuno drugačiji izazov od onoga što susretnemo u prvenstvu. Svjesni smo da smo favoriti, ali i veoma oprezni. S ekipom kao što je Swansea uvijek može biti problema, bez obzira koji rang takmičenja igrali", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Duel Swansea i Mancehsetr Citya na rasporedu je sutra s početkom u 18:30.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ciklobutan
Ono kad ne znas sta da kazes na pres konferenciji i onda za nekog Miki Maus protivnika kazes kako su ozbiljna ekipa igraju napadački a i sam znas da ces ih nakantat pet razlike
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi