Guardiola: Divim se Sterlingu
Sterling nije igrao od prve minute protiv Evertona, ali je ušao u nastavku i postigao gol, da bi po završetku meča dobio i pohvale Guardiole

Menadžer City hvalio svog nogometaša

Guardiola: Divim se Sterlingu

E. Škorić

Manchester City je danas na Etihadu nastavio s dominacijom, pošto je slavio protiv Evertona s 3:1.

Građani su trijumfom nad Evertonom ponovo preuzeli lidersku poziciju s 44 boda i tu će ostati barem do sutra, dok svoj meč odigra Liverpool (dočekuje Manchester United op.a).

Raspoloženi su bili Gabriel Jesus (2) i Rahem Sterling, koji su postigli golove, a menadžer Pep Guardiola je hvalio posebno ovog drugog, koji je nedavno na Stamford Bridgeu bio žrtva rasizma.

"Mislim da je Raheem Sterling posljednjih nekoliko godina rješavao situacije i glasine, o njemu ili njegovoj obitelji ili o boji kože, vrlo mirno", rekao je Guardiola novinarima, pa je dodao:

"Divim mu se i cijenim ga, nije mu lako. Vole ga svi, od igrača do osoblja i svi smo uz njega".

City ima široku klupu, pa su tako danas s klupe šansu čekali i Sterling, De Bruyne, dok Aguero nije ni igrao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Trebamo sve. Danilo i Aguero se vraćaju za naredne mečeve, idući utorak opet igramo protiv Leicestera u Liga kupu. Svi igrači su nam sada potrebni i svi moraju da budu na raspolaganju", zaključio je Pep.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi