Guardiola dobio bogatstvo za ljetni šoping
Foto: EPA

Arapi spremili ogroman novac

Guardiola dobio bogatstvo za ljetni šoping

Midhat Šljivak

Manchester City ponovo nije uspio da dođe do trofeja u Ligi prvaka.

Glavna želja rukovodstva Građana još uvijek je samo pusti san, ali će bogati vlasnici učiniti sve kako bi tim u narednoj sezoni bio još jači i kako bi trofej Lige prvaka stigao na Etihad.

Menadžer kluba Pep Guardiola ponovo će imati ogroman novac za pojačanja. Daily Telegraph tvrdi kako su Arapi osigurali nevjerovatnih 680 miliona eura za nove igrače, a katalonski stručnjak ima već nekoliko želja.

Tako bi na Etihad ovog ljeta mogla doći dvojica novih veznjaka, još jedan štoper, ofanzivni veznjak, te dodatno pojačanje na krilnim pozicijama gdje je City vjerovatno i najjači.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Guardiola će dakle imati 680 miliona eura na raspolaganju da ispuni apsolutno sve želje. Ipak, novac u fudbalu nikad nije preko noći donosio evropske trofeje, a pravi primjer su za to upravo City, te francuski PSG.

Teren je srećom još uvijek jedino mjerilo kvalitete, ali Građani će sasvim sigurno biti među glavnim favoritima za osvajanje Lige prvaka naredne sezone, jer raspolažu zaista vrhunskim igračkim kadrom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi