Guardiola: Sada neće proći peticija za Haalandovo izbacivanje

"Nezadovoljan" jednim golom

Guardiola: Sada neće proći peticija za Haalandovo izbacivanje

Edmir Škorić

Manchester City je juče ugostio Southampton i na Etihadu slavio uvjerljivo s 4:0.

Bez većih problema City rješava svoje rivale, a bez pretjerane muke je Svece ispratio s četiri komada u mreži. Barem dok Arsenal ne odigra svoj meč protiv Liverpoola u nedjelju, City Pepa Guardiole ostaće na vrhu tabele,

Erling Haaland je bio ponovo u centru pažnje, ali je ovaj put zabio "samo" jedan gol iako je na tri prethodna meča postizao po tri gola. Nije Norvežanin imao svoj dan, promašio je nekoliko dobrih šansi, pa se Pep odlučio našaliti na račun toga.

"Tako sam ljut na njega. Promašio je tri gola pa neće proći peticija za njegovo izbacivanje iz Premier lige", tako je Pep Guardiola komentarisao nastup Haalanda protiv Southamptona i aludirao na apsurdnu peticiju koja se nedavno pojavila.

Norveški reprezentativac radi čuda od dolaska iz Borussije Dortmund, a već ima 15 golova u Premier ligi i pitanje je samo na kojem broju će stati na kraju.

"Očekivanja od njega su tolika da ljudi očekuju da zabije 3-4 gola u svakoj utakmici. Dao je jedan gol, ali igrao je stvarno dobro", kazao je u ozbiljnijem tonu Guardiola,

Prošle sezone je najbolji strijelac Engleske imao 23 gola nakon 38 kola, a Haaland ih ima 15 nakon samo devet odigranih utakmica. Haaland bi i prije početka Svjetskog prvenstva i jednomjesečne pauze mogao srušiti taj broj iz prošle sezone.

Ukupno je norveški napadač odigrao samo 13 utakmica za Manchester City, a na kontu ima nevjerovatnih 20 golova u svim natjecanjima u ovoj fazi sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jedna prilika za popravljanje ovog rezultata u utorak, kada Građani odu u Kopenhagen na meč 4. kola Lige prvaka. Zatim, u nedjelju 16. oktobra, Manchester City će igrati u Premier ligi protiv Liverpoola na Anfieldu.

Biće to derbi kola, ali City u ovom momentu izgleda daleko moćnije od Liverpoola s kojim se posljednjih godina borio za titule na svim frontovima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi