Nova utakmica, novi gol i novi rekord Erlinga Haalanda

Kakav igrač

Nova utakmica, novi gol i novi rekord Erlinga Haalanda

Esmer Oštraković

Manchester City je na domaćem terenu u okviru 10. kola Premiershipa ostvario pobjedu od 4:0 protiv Southamptona.

Domaća ekipa bila je apsolutni favorit na ovoj utakmici, a to su i na terenu pokazali, te su lagano savladali svog današnjeg protivnika.

Po dva gola viđena su u oba poluvremena, a zanimljivo je da je Erling Haaland danas "samo" jednom tresao mrežu svog protivnika.

Krenimo redom. Cancelo je pogodio u 20. minuti za 1:0, a u 32. minuti susreta Foden na asistenciju De Bruynea pogađa za 2:0.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Mahrez pogađa za 3:0 i činilo se tada da Haaland danas ostaje bez gola i to nakon dugo vremena.

Ipak, tako nije mislio sjajni napadač iz Norveške, te je u 65. minuti postigao gol nakon asistencije Cancela i tako nastavio svoju sjajnu seriju.

Haaland je danas postigao svoj petnaesti gol u ovoj sezoni u Premiershipu, te je već izjednačio rekord najboljeg strijelca Manchester Cityja iz prošle sezone.

Ono što je još zanimljivo je da je Haaland postao drugi nogometaš koji je postigao gol u sedam vezanih utakmica u Premier ligi za Manchester City, a prije njega je to uradio samo Sergio Aguero 2019. godine.

15 - Erling Haaland has already scored as many Premier League goals (15) as Man City’s top scorer in the competition last season, while he has become just the second player to score in seven successive PL appearances for the club after Sergio Agüero (May-Sep 2019). Unavoidable. pic.twitter.com/2ByHVSa3nX

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je nakon ove pobjede preuzeo prvo mjesto sa 23 osvojena boda što je dva bodva više od drugoplasiranog Arsenala.

Međutim tim izLondona ima utakmicu manje, jer svoju utakmicu igraju sutra protiv Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi