"Otkrit ću ti tajnu, to sigurno nije tako jer imam bolju kosu od drugih trenera"

Guardiola šokirao novinara odgovorom

"Otkrit ću ti tajnu, to sigurno nije tako jer imam bolju kosu od drugih trenera"

Esmer Oštraković

Pep Guardiola je tokom svoje karijere imao neke od jako zanimljivih odgovora na razna novinarska pitanja, a nešto tako ponovo je uradio.

Naime, u Engleskoj je nekoliko trenera u posljednje vrijeme ostalo bez posla, te je upravo to glavna tema u ovoj zemlji.

Guardiola je upitan zašto on nikada nije dobio otkaz kao trener, a o je naravno imao spreman odgovor na to pitanje.

"Oktrit ću vam tajnu, mi pobjeđujemo. Da ne ostvarujemo pobjede, ja bih dobio otkaz", rekao je Pep Guardiola.

Ipak, nije tu Guardiola htio da stane nego je nastavio sa svojim odgovorom.

"Nije to sigurno zato što je moaj kosa bolja nego kod nekog drugog trenera. Nikada nisam dobio otkaz jer imam mnogo pobjeda i stalno pobjeđujem.

Oglasi

Rekao je trener Manchester Cityja i da je veoma bitno pod kakvim pritiskom radi trener, ali i to da su se neke stvari promijenile u Engleskoj.

"Kada sam bio mlađi ovdje se treneri nisu tako lako mijenjali. Sada su svi pod nekim pritiskom. Kada trener dođe u klub pod pritiskom je, mnogo novca se ulaže i ja shvatam sve to", rekao je Guaradiola.

Guardiola iza sebe ima jako uspješnu karijeru koja naravno traje i dan danas. Vodio je Barcelonu, Bayern i Manchester City u kojem trenutno i radi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutno se sa Arsenalom bori za svoju petu titulu u Premiershipu, ali veliko je pitanje da li će uspjeći izaći kao pobjednici iz te trke.

Arsenal je na prvom mjestu sa osam bodova prednosti u odnosu na Manchester City, ali Topnici imaju jednu odigranu utakmicu više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi