Guardiola se oglasio, ono što je rekao najmanje će se svidjeti Bayernu
Pep Guardiola otkrio kada se Erling Haaland vraća na teren.

Trener Manchester Cityja

Guardiola se oglasio, ono što je rekao najmanje će se svidjeti Bayernu

E. Ganibegović

Ovog mjeseca nastavlja se Liga prvaka utakmicama četvrtfinala, a najteži zadatak, kao i u osmmini finala, imat će minhenski Bayern. Ljudima iz njemačkog prvaka neće se svidjeti ono što je otkrio Pep Guardiola.

Manchester City je u osmini finala Lige prvaka razmontirao RB Leipzig, a u borbi za polufinale ponovo će se sastati s njemačkim timom, ovaj put je to Bayern.

Bavarci su i u osmini finala imali najteži zadatak. Žrijeb ih je spojio s PSG-om, no slavili su u obje utakmice i s ukupnih 3:0 prošli među osam najboljih u Evropi.

Prije 11 dana kao bomba odjeknula je vijest da je Julian Nagelsmann dobio otkaz na klupi Bayerna, a na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel koji je bez posla od septembra kada ga je smijenio Chelsea.

Njemački stručnjak je na najbolji mogući način startao na klupi Bayerna jer je u Klassikeru slavio s 4:2 protiv Borussije Dortmund, no neće mu se svidjeti ono što je rekao Pep Guardiola.

Trener Manchester Cityja govorio je o tome kada će se na teren vratiti Erling Haaland i, prema onome što je rekao, biti će potpuno spreman za utakmice s Bayernom.

Oglasi

Haaland je povrijedio prepone na okupljanju reprezentacije Norveške, pa je zbog toga propustio kvalifikacione mečeve protiv Španije i Gruzije u kojima je njegova selekcija osvojila samo jedan bod.

Također, propustio je i ligaški meč protiv Liverpoola koji je City i bez njegove pomoći pobijedio s 4:1, a Guardiola je otkrio da bi se Norvežanin na teren trebao vratiti već u idućoj utakmici.

"Erling je sve bolje, osjećao se bolje u odnosu na posljednjih nekoliko dana. Ostalo je još pet dana do meča protiv Southamptona, pa se nadamo da će nastaviti da nam pomaže kao i do sada" , rekao je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se za pet dana sastaje sa Southamptonom, dok će 11. aprila dočekati Bayern, te bi u toj utakmici Haaland trebao biti starter, iako su se Nijemci nadali da će propustiti barem prvi meč.

Revanš na Allianz Areni igrat će se osam dana kasnije, odnosno 19. aprila, a između te dvije utakmice, City ima i ligaško gostovanje kod Leicestera. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ko se nadao , sta pišete ccc , vi znate da su se Nijemci nadali ? ptice na grani znaju da će igrati i zašto je propustio igrati za repku ? al et njemci su se nadali ?? svašta
2 0
Ko je rekao da neće igrati protiv bayerna ? kakav članak ? ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi