Guardiola je siguran da David Silva neće biti spreman za Liverpool

Ima problema s povredom

Guardiola je siguran da David Silva neće biti spreman za Liverpool

E. Čaušević

U nedjelju se igra veliki derbi u Engleskoj između Liverpoola i Manchester Cityja u okviru 12. kola Premiershipa.

Liverpool i City će se i ove sezone boriti za titulu prvaka Engleske koju brani klub s Etihada. Redsi imaju trenutno šest bodova više od narednog protivnika i sigurno da na Anfieldu žele doći do pobjede kako bi učvrstili prvu poziciju.

City je za vikend uz velike muke uspio da savlada Southampton nakon preokreta u samom finišu utakmice. No, jasno je da će ovaj derbi biti potpuno drugačiji, a s pravom možemo očekivati još jednu spektakularnu utakmicu.

Problem za Pepa Guardiolu bit će što ne može računati na Davida Silvu koji će zbog povrede propustiti meč. U Cityju još uvijek ne znaju o kakvoj povredi se radi, ali je španski stručnjak siguran da Silva neće igrati na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam razgovarao s doktorom, ali kada imaš problem s mišićima i ne možeš igrati onda tu ima nešto. Kada se radi povredi mišića pauzira se oko deset dana što znači da Silva neće igrati. Na poluvremenu utakmice protiv Southamptona mi je rekao šta ga muči i odmah mi je bilo jasno da je izgubljen za meč na Anfieldu", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi