Guardiola je ušao u misiju rušenja vlastitog rekorda
Guardiola na pragu da sruši još jedan rekord, kojeg ionako sam suvereno drži godinama. (Foto: EPA)

Može li do 20 pobjeda u nizu?

Guardiola je ušao u misiju rušenja vlastitog rekorda

E. Škorić

On ga je i postavio prije nekoliko godina, a sada želi da sa Manchester Cityjem nadmaši samog sebe.

Guardiola je u sezoni 2013/14 s Bayernom imao 19 uzastopnih pobjeda i to je rekord kada je u pitanju pobjednička serija u prvenstvima liga petice.

Trenutno njegov City ima 16 pobjeda i eto prilike za Guardiolu da sruši vlastiti rekord, a za to su mu potrebne pobjede u četiri naredne utakmice, pa da vidimo s kim će se sve susresti njegovi Građani.

Slijedi domaći susret s Bournemouthom, pa gostovanje Newcastleu, duel sa Southamptonom na Etihadu, a ako tu upišu pobjede, po rekordnu 20. pobjedu u nizu idu 2. januara protiv Watforda na svom stadionu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pepu je, dakle, otvoren put do novog rekorda, jer ruku na srce svi nabrojani ne mogu da se nose sa kvalitetom Cityja i mahom su to ekipe iz donjeg dijela tabele izuzev Watforda koji je sada deveti na tabeli.

Nakon Pepovih 19 pobjeda s Bayernom slijedi Interov Roberto Mancini sa 17 pobjeda iz sezone 2006/07, dok je Guardiolina Barca imala 16 pobjeda prije šest godina, a Jardimov Monaco također 16 prošle sezone. Pep je na 16, ali kako igraju nebesko-plavi, teško da će se zadržati na tome.

Pozicija Klub Menadžer Sezona Broj uzastopnih pobjeda
1. Bayern Pep Guardiola 2013/14 19
2. Inter Roberto Mancini 2006/07 17
3. Barcelona Pep Guardiola 2010/11 16
4. Real Madrid Zinedine Zidane 2016 16
5. Monaco Jardim 2017 16
6. Manchester City Pep Guardiola 2017 16
Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi