Guardiola: Kada gledam Bayern nas ne vidim kao favorite u Ligi prvaka
Foto: EPA

Strateg 'Građana' spušta loptu na zemlju

Guardiola: Kada gledam Bayern nas ne vidim kao favorite u Ligi prvaka

Manchester City sinoć je rutinski kao gost savladao Borussiu Moenchengladbach s 2:0 i trasirao put prema 1/4 finalu prije uzvrata.

'Građani' u posljednje igraju sjajno no njihov trener Pep Guardiola ne vidi svoj tim kao najvećeg favorita Lige prvaka kako već mnogi lijepe taj pridjev lideru engleskog Premiershipa. Ovo je Cityju bila 19. uzastopna pobjeda u svim natjecanjima ali njihov trener smiruje euforiju i kaže da taj niz ne znači ništa kada se vidi Cityjeva prošlost u ovom natjecanju.

"Kada gledam Bayern, ne bih rekao da smo mi favoriti" - kratko je rekao Guardiola na sve to i dodao:

"Kontrolirali smo ovu utakmicu ali prema naprijed nismo bili dovoljno dobri. To moramo unaprijediti u ovom natjecanju jer u Ligi prvaka moraš biti savršen ako želiš doći do prilike da se boriš za trofej. No ipak, ono što me najviše zanima je West Ham s kojim igramo za tri dana." - kazao je Pep i dodao još nešto na priče o tome da je njegov tim najveći favorit LP:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako ljudi misle da smo mi favoriti, mi to moramo prihvatiti, ali kako favorit može biti tim koji u svojoj povijesti ima samo jedno polufinale Lige prvaka? Kako? No, ako ako se tako priča, mi ćemo prihvatiti tu ulogu" - završio je trener tima koji igra sve bolje i bolje u posljednje vrijeme svoju izjavu za BT Sport. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi