Guardiola konačno djelomično objasnio zašto je otjerao Ibrahimovića iz Barcelone

Po prvi put je koliko-toliko pričao o tome

Guardiola konačno djelomično objasnio zašto je otjerao Ibrahimovića iz Barcelone

E. Čaušević

Pep Guardiola i Zlatan Ibrahimović su prije desetak godina imali veliki sukob u Barceloni, a da njih dvojica uopšte nikada nisu ni pričali o tome.

Ibrahimović je kao veliko pojačanje stigao u Barcelonu na ljeto 2009. godine iz Intera i igrao je odlično u katalonskom klubu, ali se na polusezoni jednostavno "izgubio" iz ekipe.

Guardiola je preko noći odlučio da Ibrahimović više nije u početnoj postavi, a njegovo mjesto u vrhu napada zauzeo je Lionel Messi što tada nikome nije bilo jasno zašto je tako Pep odlučio.

Ibrahimović je žestoko tokom ovih godina optuživao Guardiolu za ono što mu je uradio, a najviše mu je zasmetalo što mu tadašnji trener Barcelone nikada nije objasnio zašto ga je prodao nakon samo godinu dana.

Međutim, u intervjuu za španske medije Guardiola je po prvi put koliko-toliko pričao o toj sezoni. On je poručio da je jednostavno Barcelona igrala bolje s Messijem na mjestu "lažne devetke" i da je to bilo najvažnije za klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ne postoji igrač koji ne razmišlja o igranju odbrane, ali ključno je da se vi prilagodite kvaliteti vaših igrača. Barcelona je počela igrati znatno bolje kada je Michael Laudrup igrao na poziciji 'lažne devetke', a isto se desilo kada je i Leo zauzeo to mjesto", rekao je Guardiola, ali je potom vješto izbjegao pitanje da li se to odnosi na vrijeme kada je Ibrahimović igrao u Barci.

Upravo tada je Guardiola po prvi put upotrijebio Messija na mjestu "lažne devetke" što je bilo presudno za Ibrahimovića koji se više nikada nije vratio u početnu postavu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zaboti janos
Tamo se Mesi pita,poznato odavno....
7 4
Pala
Katalonski gigagnt koji ne moze osvojit Spanski kup, sta da pricamo o ligi prvaka neki po 3x zaredom osvoje a neki ne mogu ni doc do finala !!
5 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi