Guardiola nadmudrio Ancelottija: Manchester City na Etihadu bolji od Evertona

Domaći slavili sa 2:1

Guardiola nadmudrio Ancelottija: Manchester City na Etihadu bolji od Evertona

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su pred svojim navijačima pobijedili Everton sa 2:1 u meču 21. kola Premiershipa.

Pep Guardiola uspio je nadmudriti Carla Ancelottija na Etihadu i doći do nove pobjede. City je ofanzivno krenuo od samog početka i imao nekoliko dobrih šansi, ali Everton se uspješno branio.

City je uspio zabiti gol u finišu prvog poluvremena preko Mahreza, no isti je opravdano poništen zbog ofsajda. Međutim, domaći tim je na startu drugog dijela uspio da slomi otpor Evertona

Manchester City je poveo u 51. minuti kada je Gundogan odlično uposlio Gabriela Jesusa koji pogađa za 1:0. Brazilac je i sedam minuta kasnije bio u centru pažnje.

Ovaj put asistirao mu je Mahrez, a Gabriel Jesus postiže svoj drugi gol za 2:0. Ipak, Everton je u 71. minuti došao do gola za 2:1 kada je Richarlison iskoristio lošu reakciju odbrane domaćih.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton je do kraja meča pokušao doći nekako do boda, ali gosti više nisu imali snage da ugroze gol Claudija Brava, te je ostalo 2:1.

City je i dalje trećeplasirani i sada ima 44 boda, dok je Everton deseti sa 25 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ragnarrsonn
Nadmudrio sa pet puta skupljim sastavom, Anceloti ce do kraja sezone naprvit ozbiljan tim, kakav je imao Dejvid Moes
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi