Guardiola: Najbolje poluvrijeme u prethodne tri godine
Manchester City u grupi F Lige šampiona trenutno zauzima lidersku poziciju sa šest osvojenih bodova. Drugi je Lyon sa jednim manje, dok Hoffenheim i Shakhtar imaju po dva

Građani deklasirali Shakhtar

Guardiola: Najbolje poluvrijeme u prethodne tri godine

Manchester City je u sklopu 3. kola grupne faze Lige šampiona kao gost slavio protiv Shakhtara s uvjerljivih 3:0.

Građani su ukrajinski sastav u potpunosti nadigrali, trijumf je mogao biti i ubjedljiviji, a onim što su sinoć pokazali igrači Manchester Cityja zadovoljan je nakon utakmice bio i menadžer Pep Guardiola.

"Nevjerovatno. Prvo poluvrijeme je bilo najbolje koje smo odigrali u prethodne tri godine, od kada sam ja na klupi. Bili smo na nivou. Imali smo mnogo šansi", kazao je Guardiola nakon utakmice, pa dodao:

"Nakon poraza od Lyona pritisak je bio veliki, ali sada smo u dobroj situaciji. Sada možemo da kontrolišemo svoju sudbinu."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije tajna da je Manchester City jedan od favorita za osvajanje "ušatog" pehara.

"Do završnice vas vodi mnogo drugih stvari. Idemo korak po korak. Mora mnogo toga da se poklopi za uspjeh u Ligi šampiona", podvukao je ovaj 47-godišnji španski stručnjak. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi