Guardiola nakon meča poručio: Znam da biste svi voljeli da Liverpool bude prvak

Trener Manchester Cityja

Guardiola nakon meča poručio: Znam da biste svi voljeli da Liverpool bude prvak

Strateg Manchester Cityja Pep Guardiola dao je vrlo zanimljivu izjavu nakon sinoćnje pobjede njegovog tima protiv Leicestera na domaćem terenu od 1:0. 

Tim trijumfom Građani su skoro pa osigurali novi naslov prvaka Engleske jer su kolo prije kraja prvenstva zadržali prednost jednog boda u odnosu na Liverpool.

Nakon meča Guardiola je prisutnim novinarima poručio da je svjestan kako bi svi voljeli da Liverpool bude prvak.

"Znam da svi želite da Liverpool bude prvak. Eto, žao mi je što je sve u našim rukama. Liverpool u zadnjem kolu može igrati bez pritiska jer ne odlučuje sam o sebi", kaže Pep pa se osvrće i na posljednji meč u gostima protiv Brightona.

"Bit će strašno teško u Brightonu jer je to jako dobra ekipa, ali mi nismo odustajali kad smo zaostajali sedam bodova pa nećemo ni sad. Protiv Leicestera smo igrali nevjerojatno. Nevjerojatno. Žao mi je, ali bili smo tako dobri", dodaje Španac.

City dakle ima priliku da odbrani naslov prvaka Engleske i da po šesti put u svojoj historiji osvoji englesku ligu. Meč protiv Brightona je na rasporedu u nedjelju od 16.00 sati.

"Kada Kompany zabije s 30 metara, onda znaš da smo prokleti"

Inače, navijači Liverpoola su bili jako razočarani nakon sinoćnje pobjede Manchester Cityja.

Posebno ih boli činjenica da je pobjednički gol za Građane postigao Vincent Kompany koji se jako rijetko upisuje u strijelce.

"Kad Kompany zabije golčinu s 30 metara onda znaš da smo prokleti", komentar je jednog od Liverpoolovih fanova na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nemoguće da je Kompany to učinio. Pa prokleti smo, nema drugog rješenja", napisao je drugi.

"Završio sam s nogometom, prokleti smo", također je jedan od komentara.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi