City je na korak od titule, a sinoć je osigurao i fantastično pojačanje

Dvostruko slavlje

City je na korak od titule, a sinoć je osigurao i fantastično pojačanje

M. Šljivak

Manchester City nalazi se na korak od odbrane titule prvaka Engleske.

Građani su pobjedom nad Leicesterom ponovo ispred Liverpoola i 90 minuta ih dijeli od proslave novogo naslova.

Ipak, to nije jedina vijest koje je obradovala navijače tima sa Etihada večeras, jer će u narednu sezonu ući još jači.

Sporting iz Lisabona prihvatio je sinoć ponudu Cityja za fantastičnog veznjaka Brunu Fernandesa, vrijednu 55 miliona eura.

Tako će ovaj sjajni fudbaler od naredne sezone nositi dres Cityja i sasvim sigurno će biti ogromno pojačanje na mjestu ofanzivnog veznjaka.

Bruno Fernandes igra sezonu snova

Ofanzivni veznjak Sportinga igra sezonu snova u dresu velikana iz Lisabona.

Nadmašio je ove sezone mnogobrojne napadače i njegov učinak je zaista nevjerovatan, pa nije nikakvo čudo što su za njega interes pokazivali najbolji evropski klubovi.

Na kraju je City pobijedio gradskog rivala United, te Liverpool i Tottenham i njega ćemo od naredne sezone gledati na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fernandes je sa mjesta ofanzivnog veznjaka ove sezone postigao ukupno 31 gol i upisao je 17 asistencija, što je zaista fantastičan učinak.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi