Guardiola nasljeđuje Menezesa na klupi Brazila?

Najatraktivniji kandidat za selektora

Guardiola nasljeđuje Menezesa na klupi Brazila?

A. Haznadarević

Fudbalski savez Brazila jučer je smijenio selektora Mana Menezesa, a za ovu, jednu od najatraktivnijih trenerskih klupa na svijetu vlada veliko interesovanje.

Tamošnja javnost se odmah počela baviti nagađanjima o tome ko će naslijediti Menezesa na klupi Karioka, a pored imena bivšeg selektora Luiza Felipea Scolarija i Muricyja Ramalha, otvorena je i možda najatraktivnija mogućnost.

 

Naime, prema tvrdnjama neimenovanog izvora, do čije je izjave došao brazilski list Lance, bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli bi posao na klupi Brazila bio "jedini zanimljiv, te bi već sutra bio spreman preuzeti momčad, kako bi stigao i do titule svjetskog prvaka".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Za sada, najtrofejniji trener u historiji Barcelone se još uvijek nije oglasio, te ostaje pitanje da li je ovo samo jedno u nizu nagađanja, s obzirom na to da se Guardiolino ime spominje u kontekstu svake veće momčadi koja traži trenera, ili je možda Pep zaista zagrijan za posao selektora Karioka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti