Guardiola: Nećemo lako zaboraviti, ali ovi igrači će dobiti što zaslužuju

Govorio još jednom o "kobnoj" večeri

Guardiola: Nećemo lako zaboraviti, ali ovi igrači će dobiti što zaslužuju

E. Škorić

Pep Guardiola je priznao da će dramatičnu eliminaciju od Tottenhama još neko vrijeme imati u mislima.

City je u srijedu navečer s 4:3 savladao Tottenham, ali to nije bilo dovoljno za polufinale. Iako su na Etihadu slavili u 92. minuti gol Sterlinga, VAR je ubrzo razočarao Guardiolu i sve u Cityju.

"Ne bih rekao da sam to već zaboravio i da me više ne boli. Ne želim da igrači zaborave. Trebat će vremena, no s tim morate živjeti, kazao je Pep, pa je dodao:

"Ono što smo prošle srijede proživjeli u smislu emocija, ili jednostavno jednostavnog života, bilo je nevjerojatno. Imamo sreće, sretni smo da živimo. Više od 65.000 ljudi uživa u najuzbudljivijem trenutku, a onda se u sekundi sve raspadne. Bilo je nevjerovatno kako smo igrali dobro, ali to je fudbal i to je život. Ono što je važno je kako se ponašate. Morate se boriti i nevjerovatno je kako smo reagovali kod 1:2, morali smo postići tri gola i mi smo to uradili".

"Postigli smo još jedan, ali je bio u ofsajdu za nekoliko centimetara. Moramo da živimo sa takvim situacijama i prihvatimo ih. Unutrašnjost boli i biće nam u glavi, ali gledanje unatrag neće nam pomoći da krenemo naprijed", kazao je Pep.

"Bila je to teška noć, ali dan nakon što smo ustali i krenuli naprijed. Ovi igrači imaju još jednu priliku da pokažu da su u stanju da to urade", zaključio je trofejni trener.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovi momci će dobiti ono što zaslužuju i ne zanm da li će to biti ove sezone ili za tri-četiri, ali jednog dana će biti sretni zbog svega", konačni je odgovor Pepa.

Manchester Cityju sada ostaje da se do kraja sezone bori za titulu u Premier ligi s Liverpoolom. U boljoj je poziciji jer ima utakmicu manje, ali i teži raspored pošto ima igrati opet s Tottenhamom i Manchester Unitedom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi