Ni 608 miliona mu nije dovoljno: Pogledajte kako i na koga je Guardiola trošio silan novac

City opet bez finala

Ni 608 miliona mu nije dovoljno: Pogledajte kako i na koga je Guardiola trošio silan novac

A. Čaušević

Pep Guardiola je bez dileme jedan od najboljih fudbalskih trenera današnjice, međutim bez obzira što na raspolaganju ima odličan igrački kadar ne uspjeva da osvoji Ligu šampiona s Manchester Cityjem.

Dolaskom na kormilo Barcelone prije više od deceniju Guradiola je napravio revoluciju u fudbalu dobro poznatom "tiki-taka" taktikom. S katalonskim divom je uspio osvojiti i dvije Lige prvaka, 2009. i 2011. godine.

Imao je Guardiola i sreće kao u famoznom duelu polufinala protiv Chelseja 2009., ali je generalni zaključak da je njegova Barcelona zahvaljujući Leo Messiju igrala najljepši i najdominantniji fudbal ikada.

Ovom 48-godišnjem stručnjaku se spočitava da ne može postati Evrope bez Lea Messija. Dok je sjedio na klupi Bayerna naslijedio je ekipu koja je sezonu ranije uzela "ušati" trofej, a za tri sezone u Bavarskoj nije uspio doći makar ni do finala.

Na ljeto 2016. godine stigao je na klupu Manchester Cityja, od tada do danas je potrošio nevjerovatnih 608 miliona eura, ali čini se da ni to nije dovoljno da se osvoji Liga šampiona, pa izbori i plasman u polufinale.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Drugu sezonu u nizu Građani su zaustavljeni u četvtfinalu, dok su 2017. u osmini finala ispali od Monaca. Sinoć je na Etihadu s 4:3 savladan Tottenham, ali su zbog gola u gostima dalje prošli popularni Pijetlovi. Zabio je City peti gol u nadoknadi, ali je isti zbog VAR-a opravdano poništen.

U nastavku pogledajte kako i na koje igrače je Guardiola trošio novac u posljednje tri sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Sagnite se Pepu, za vas je novinarstvo ono kad pokupite gole slike sa instagrama... najbolji trener svih vremena
1 6
CrveniBaron
Samo dobar prodavac magle, ali nije on kriv što mu to prolazi, naprotiv treba mu čestitati na tome. Krivi su oni koji ga angažuju u nadi da će osvojiti ligu šampiona! Sa Barsom nije problem ništa osvojiti jer to može svaki trener koji bar iole poznaje fudbal!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti