Guardiola negira glasine: Želim ostati u Manchester Cityju
EPA

Unatoč lošijim rezultatima

Guardiola negira glasine: Želim ostati u Manchester Cityju

Španac Pep Guardiola izjavio je kako nešto lošiji rezultati Manchester Cityja ne mogu promijeniti njegove planove i ambicije.

Građani ove sezone nisu dominantni kao prethodnih. Poraz od Liverpoola na Anfieldu dodatno ih je udaljio od prvog mjesta u Premier ligi, a po običaju, meta glasina je postao Guardiola koji bi navodno mogao napustiti klub.

Sve dosad se Pep o takvim natpisima nije želio oglašavati, no šutnju je sada prekinuo i poručio kako nema namjeru napuštati klub.

"Zašto bi ljudili mislili da sam nesretan? Zato što smo izgubili na Anfieldu ili jer smo ove sezone samo triput poraženi? To je čudno... Želim ostati gdje jesam", poručio je Guardiola koji s Manchester Cityjem inače ima ugovor do 2021. godine.

Poručio je i kako voli izazove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ko misli da ću da se povučem zbog ovih rezultata, onda me ne poznaje. Ja volim izazove i ova pozicija mi odgovara", dodao je Guardiola.

Priliku da osvoji nove bodove Guardiola će imati danas kada Manchester City u okviru 13. kola Premier lige dočekuje Chelsea na Etihadu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi