Guardioli se svi dive zbog večerašnjeg odgovora: "Pa žene su to već uradile..."

Na pitanje u trostrukoj kruni

Guardioli se svi dive zbog večerašnjeg odgovora: "Pa žene su to već uradile..."

Edmir Škorić

Manchester City ima priliku da sutra osvoji novi trofej, pa je danas održana press konferencija na Etihadu.

City je minulog vikenda osvojio Premier ligu, prethodno je na penale slavio protiv Chelseaja u Liga kupu, a sutra igra finale FA kupa protiv Watforda na Wembleyu.

Pep može da osvoji trostruku krunu, a jedino što nije uspio je Liga prvaka. Pred sutrašnje finale s Watfordom, jedan od novinara upitao je Guardiolu koliko ga uzbuđuje sama činjenica da sada može da postane prvi trener koji je osvojio trostruku krunu u Engleskoj (računajući samo domaća takmičenja).

"Prvi put u muškom nogometu, žene su to već učinile", odgovorio je Pep i naravno pokazao da je klasa.

Na ovaj način je ponovo izazvao veliko poštovanje svih istinskih ljubitelja nogometa, pa na Twitteru čak i oni najveći Unitedovi navijači pišu kako je Pep zaista veliki nakon ovakvih riječi.

Guardiola sigurno neće biti novi trener Juventusa

Ono o čemu se već neko vrijeme špekulisalo danas je potvrđeno i to direktno iz Juventusa. Massimiliano Allegri će po završetku sezone napustiti kormilo Stare dame.

Odlučili su u Juventusu da je vrijeme za kraj saradnje sa 51-godišnjim stručnjakom koji je na poziciji šefa struke bio od ljeta 2014.

Odlučili su u Juventusu da je vrijeme za kraj saradnje sa 51-godišnjim stručnjakom koji je na poziciji šefa struke bio od ljeta 2014.

Sutra će u prostorijama kluba na Allianz stadionu biti održana i zvanična press konferencija na kojoj će se medijima obratiti predsjednik Juventusa Andrea Agnelli i sam Massimiliano Allegri.

Odmah nakon vijesti da Allegri neće voditi Juve u narednoj sezoni intenzivirale su se špekulacije o njegovom mogućem nasljedniku.

Jedno od imena koja su se u proteklom periodu pominjala u kontekstu novog trenera Juventusa je i ono Pepa Guardiole, trenera Manchester Cityja.

Pojedini mediji su u proteklom periodu čak tvrdili da je Pep već dogovorio saradnju sa Juventusom, te da se čeka kraj sezone kako bi se ista ozvaničila.

Ipak, to se neće desiti, uvjerava sam Pep Guardiola.

Guardiola je razgovarao sa medijima na press konferenciji povodom finala FA Kupa protiv Watforda, a na pitanje o mogućem angažmanu u Juventusu odgovorio je sljedeće:

"Koliko puta to moram reći. Ne idem u Juventus, ne selim se u Italiju... Zadovoljan sam ovdje, ne idem nigdje. Naredne sezone ću biti trener Manchester Cityja, rekao sam to već toliko puta."

Inače, Guardiolin City će se za trofej FA Kup boriti protiv Watforda u finalu na Wembleyju koje se igra sutra od 18:00 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti