Guardiola prostom računicom došao do zaključka: Nismo efikasni!
Manchester City igra i ove sezone veoma efikasan fudbal. U devet utakmica postigli su 26 golova, odnosno gotovo tri po meču. Sa druge strane primili su samo tri gola (Foto: EPA)

Vjerovali ili ne...

Guardiola prostom računicom došao do zaključka: Nismo efikasni!

M. Šljivak

Manchester City danas je pregazio Burnley sa 5:0, ali činjenicom da su slavili sa pet golova razlike nije zadovoljan menadžer Pep Guardiola.

On je prostom računicom zaključio da je njegov tim trebao postići još više golova i nakon meča je bio sasvim jasan.

"Imali smo 24 šuta - deset u okvir gola. Dakle, najbolji smo tim Evrope u šutevima, ali moramo da poboljšamo realizaciju", rekao je Guardiola, te je dodao:

"U prvom poluvremenu smo imali samo 1:0, a kreirali smo dovoljno šansi da postignemo više golova. U drugom dijelu smo bili dobri. Svi igrači su igrali jako dobro, a posebno John Stones koji je igrao na nepridnoj poziciji. Također, Fernandinho je bio fantastičan", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City se uz Liverpool nalazi na prvom mjestu tabele Premiershipa nakon devet kola sa 23 osvojena boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Kako je on samo glup u nekim izjavama. Kad Manchesteru Citiju lose neka se sjeti kada su zabijali 5 komada iz 24 suta na gol.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi