Guardiola o Sarrijevim riječima: Hvala mu, ali nije u pravu...

Španac pred derbi 16. kola

Guardiola o Sarrijevim riječima: Hvala mu, ali nije u pravu...

Manchester City će sutra u sklopu 16. kola engleske Premier lige gostovati Chelseaju na Stamford Bridgeu.

Građani su lideri na tabeli, imaju deset bodova više u odnosu na Chelsea, a da domaćima neće biti lako danas je izjavio i Maurizio Sarri, podcrtavši da je Manchester City najbolji tim u Evropi.

Ipak, s tim se baš i ne slaže Cityjev menadžer Pep Guardiola.

"Hvala Sarriju, ali mi nismo najbolji. Da budete najbolji morate da osvajate titule. Mi nismo dovoljno osvojili da bismo bili najbolji tim Evrope", kazao je Guardiola, koji je nastavio pričati o svom timu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ono na šta sam najviše ponosan, je to što smo u posljednjih 15-tak mjeseci bili konstantni svaka tri dana. To je ono što je najteže. Vi 15 mjeseci morate da igrate svaka tri dana, to je ono što je najteže generalno u sportu, za sve sportiste. To je velika pohvala za igrače, a oni znaju kako se ja osjećam, jer im to govorim svaki dan", dodao je španski stručnjak.

Guardiola je, dodajmo i to, svaki dosadašnji meč protiv Sarrija završio kao pobjednik.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi