Sergio Aguero propušta meč protiv Chelseaja
Sergio Aguero nije nastupio u posljednja dva meča Cityja, a njegov tim je u njima upisao dvije sigurne pobjede (FOTO: EPA)

Kevin de Bruyne uskoro se vraća

Sergio Aguero propušta meč protiv Chelseaja

S. Bošković

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero neće nastupiti u sutrašnjem duelu između njegovog tima i Chelseaja.

Aguero je zbog problema s mišićima propustio posljednja dva duela koji su Građani odigrali, a propustiti će i treći.

Odsustvo ovog 30-godišnjeg fudbalera najvjerovatnije znači da će svoje mjesto u prvih 11 naći Gabriel Jesus, koji od augusta nije postigao ligaški gol.

Također, trener tima s Etihada Pep Guardiola potvrdio je da je Kevin de Bruyne sve bliži oporavku. Belgijski fudbaler povrijedio je koljeno početkom novembra.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ne, ni Aguero ni De Bruyne nisu spremi za sutrašnji meč, no vraćaju se ubrzo", riječi su španskog stručnjaka.

Ukoliko bi City u sutrašnjem meču na Stamford Bridgeu došao do pobjede to bi bilo prvi put u historiji da su Građani četiri puta u nizu savladali Plavce.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi