Guardiola otkrio prijatelju koga želi preuzeti
EPA

Ništa od Manchester Cityja?

Guardiola otkrio prijatelju koga želi preuzeti

U britanskim medijima pojavile su se informacije koje demantuju pisanja da će Pep Guardiola po okončanju sezone preuzeti Manchester City. 

Naime, jedan od Guardiolinih prijatelja izjavio je kako je ustvari njegova želja preuzeti rivalski klub Manchester United u kojem bi trebao naslijediti Louisa van Gaala koji se usred loših rezultata našao pod velikim pritiskom. 

"Guardiola uvijek traži klubove koji ga fasciniraju. On voli klubove sa velikom tradicijom kakvu ima Manchester United i ne želi biti kratoročna opcija. Za njega je Manchester United mnogo atraktivniji od Cityja", kazao je prijatelj Guardiole. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gdje god završio, poznato je da će prvo pojačanje u njegovom novom klubu biti Thiago Alcantara. Tako barem tvrdi fudbalski ekspert Raphael Honigstein.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.