Guardiola ponosan nakon Liverpoola: Bili smo veoma, veoma dobri

Već sutra Građane očekuje novi veliki izazov

Guardiola ponosan nakon Liverpoola: Bili smo veoma, veoma dobri

Liverpool je šokirao Manchester City u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka na Anfieldu. Redsi su slavili sa 3:0 i imaju veliku prednost pred revanš na Etihadu. Ipak, Guardiola nije nezadovoljan partijom svojih izabranika.

Trener Manchester Cityja je čak istakao da je njegova ekipa igrala jako dobro većim dijelom susreta.

"Pregledao sam utakmicu protiv Liverpoola. Igrali su onako kako uvijek igraju na Anfieldu. Posljednjih 15-20 minuta u prvom poluvremenu su bili puno bolji od nas", prenio je Goal.com Guardiolinu izjavu.

"U prvih 25 minuta drugog poluvremena smo bili veoma, veoma dobri. Igrali smo odličnu utakmicu. Igrali smo sa puno karaktera. Veoma sam ponosan. Znam koliko je teško gostovati na Anfieldu, oni imaju osvojenih pet Liga prvaka. Idete na stadion na kojem vjeruju da su veoma jaki... Dva puta su prešli na našu polovinu i postigli dva gola. To je jako komplikovano s mentalnog stajališta", poručio je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, Liverpool je golovima Salaha, Oxlade-Chamberlaina i Manea već nakon 31 minute došao do 3:0 i potpuno šokirao igrače i navijače Cityja. Ipak, navijači Građana bi već sutra mogli imati puno razloga sa radost s obzirom da njihovi miljenici pobjedom nad Manchester Unitedom na Etihadu imaju priliku već sada potvrditi titulu prvaka Engleske.

Derbi Manchestera je na rasporedu sutra sa početkom od 18:30 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Hihihi ja budale
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi