Kompany poručuje: Premiership neka pričeka, čeka nas Liga prvaka

Kapiten Cityja ne odustaje

Kompany poručuje: Premiership neka pričeka, čeka nas Liga prvaka

Kapiten Manchester Cityja Vincent Kompany poručuje da niko u ovom klubu ne smatra da je priča oko plasmana u polufinale Lige prvaka završena te da će on i saigrači učiniti sve kako bi preokrenuli prednost Liverpoola. 

Građani su u prvom meču četvrtfinala izgubili od Liverpoola na Anfieldu sa visokih 3:0, a mnogi su nakon meča poručili da je Liverpool već jednom nogom u polufinalu. Ipak, jedan od njih nije Kompany koji smatra da on i saigrači mogu preokrenuti rezultat.

Ovog vikenda City će odigrati veliki derbi Premiershipa protiv Manchester Uniteda i u slučaju pobjede postat će i matematički novi šampion. Ipak, Kompany poručuje da Premiership može pričekati.

"U Ligi prvaka imamo samo još jednu šansu, dok u Premier ligi imamo više pokušaja da ovjerimo titulu. Moraćemo da odredimo prioritete. Šta god da se dogodi u subotu, utakmicu ćemo shvatiti najozbiljnije moguće. Znamo koliko je ona važna navijačima, ali nakon toga se okrećemo poslu u Ligi prvaka. Ako bude trebalo da postignemo pet golova, neka bude tako. Ne postoji niko u našem klubu ko smatra da je dvomeč završen. Niko. Moramo se nositi sa rezultatom, ali to je ono što fudbal čini posebnim. Imamo malo vremena do revanša i znamo da stvari na Etihadu mogu krenuti naopako po Liverpool. Zbog toga vjerujem da imamo šansi", rekao je Kompany i nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Možemo dominirati na terenu kao u drugom poluvremenu na Anfieldu. Nismo primili gol, a u njihovoj igri se ništa nije promijenilo, pokušavali su nas uhvatiti na kontre. Ako bismo mogli igrati tako u revanšu, mogli bismo stvoriti prilike".

Podsjetimo, revanš meč između ovih rivala igra se već u utorak navečer na stadionu Etihad od 20.45 sati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije