Zidane nakon završetka La Lige: A, sada - Mancester City!

Okršaj divova početkom augusta

Zidane nakon završetka La Lige: A, sada - Mancester City!

Francuskom stručnjaku na klupi Real Madrida Zinedinu Zidanu nakon završetka La Lige u glavi je samo jedan klub i samo jedan izazov - Manchester City!

Podsjetimo, sinoć je okončana La Liga. Što se Real Madrida tiče posljednje kolo nije prošlo bajno jer je odigrano samo 2:2 u gostima kod Leganesa, ali to je za Kraljeve najmanje bitno jer su kolo ranije osigurali titulu.

Nakon utakmice protiv Leganesa novinarima se obratio Zidane koji je kazao kako mu je sada u mislima samo jedna stvar - revanš osmine finala Lige prvaka prootiv Manchester Cityja.

"Naše ambicije su poznate, naravno da želimo da pobijedimo City i igramo u Ligi šampiona što je moguće više", započeo je Zidane.

Osvrnuo se i na pauzu koja sada slijedi njegovim igračima do početka augusta.

"Sada nam prestoji par dana neophodnog odmora kako bismo povratili snagu za ono što nas čeka. Ne brinem se oko toga da li će igrači doći nespremni poslije kratke pauze, oni su profesionalci. Znam da im je sada potrebno da se relaksiraju, kako bismo zajedno mogli da se spremamo za nove izazove, a prvi od njih je Manchester City".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Real je u prvom meču protv Cityja, koji je igran još u februaru, izgubio na domaćem terenu sa 2:1. Revanš je na rasporedu 7. augusta na Etihadu. Ekipa koja prođe dalje igrat će Final eight turnir u Lisabonu.

Zinedine Zidane još nikada u trenerskoj karijeri nije ispao u Ligi prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ako usrani Real ov godine osvoji, nikad vise necu fudbal gledati. ****mti ekipu i taktiku, na guzove uzese titulu u Spaniji, mada je i Barsa bila jako losa...
0 1
NodzeRM
Svaka im cast. Sampioni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi