Ljutiti Guardiola šutirao flašicu, pogodio nekoga na klupi Leedsa, pa napravio potez za pamćenje

Trener Manchester Cityja

Ljutiti Guardiola šutirao flašicu, pogodio nekoga na klupi Leedsa, pa napravio potez za pamćenje

Esmer Oštraković

Ekipa Manchester Cityja ostvarila je rutinsku pobjedu na gostovanju kod Leedsa, a konačan rezultat bio je 1:3 za tim koji sa klupe predvodi Pep Guardiola.

Manchester City je na ovom susretu bio apsolutni favorit, a već od prve minute su kontrolisali igru i stvarali su prilike pred golom domaćina.

Lopta kao da nije htjela u gol jer su uspjeli promašiti veliki broj prilika, a u tome je prednjačio Grealish koji je dva puta promašio prazan gol.

Ipak uspjeli su u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena postići vodeći gol, a od toliko sjajnih napadača, gol je postigao Rodri.

U drugom poluvremeu Grealish je upisao dvije asistencije, a fenomenalni Erling Haaland dva gola, za ubjedljivu pobjedu Manchester Cityja.

Leeds je uspio smanjiti rezultat na 1:3, ali više od toga domaći nogometaši na ovoj utakmici nisu mogli, te su na kraju poraženi.

Oglasi

Kamere su zabilježile zanimljivu situaciju u 82. minuti utakmice pri vodstvu Manchester Cityja od 1:3 i kada je utakmica bila praktično riješena.

Pep Guardiola je bio jako nezadovoljan te je šutnuo flašicu koja je bila pored klupe, ali je pogodio nekoga na klupi Leedsa.

[twitter]https://twitter.com/ESPNFC/status/1608218528464752640[/twitter]

Shvatio je trener Manchester City odmah šta je uradio, te se uhvatio za glavu i odmah otrčao do domaće klupe da uputi izvinjenje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nisu se zbog ovoga žalili sa klupe Leedsa i tražili isključenje, pa se sve dobro završilo za Guardiolu koji je lako mogao biti kažnjen sa kartonom zbog ovog poteza.

Sve možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi