Guardiola otkrio kada će napustiti City: "Ne želim biti kao Ferguson i Wenger"

Španac nedavno produžio ugovor

Guardiola otkrio kada će napustiti City: "Ne želim biti kao Ferguson i Wenger"

Endin Čaušević

Španski stručnjak Pep Guardiol anedavno je produžio ugovor s Manchester Cityjem iako je bilo špekulacija da bi mogao napustiti Etihad. No, Španac je odlučio ostati u engleskom klubu, ali je sada otkrio šta treba da se desi da on napusti klupu Građana.

Guardiola je sigurno jedan od najboljih trenera na svijetu, a u Manchester City stigao je još na ljeto 2016. godine i ostvario je dosta dobre rezultate zbog čega je i dobio ponudu za novi ugovor.

Španski stručnjak je nedavno odlučio da produži saradnju s Građanima i potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine.

Čelnici Cityja doveli su Guardiolu prije šest godina kako bi konačno ovom klubu donio titulu Lige prvaka, ali on to još uvijek nije uspio da uradi i jasno je da će to biti glavni cilj sve dok je na Etihadu.

Ipak, ono što je zaista impresivno jeste da je u šest sezona na Etihadu uspio da čak četiri puta osvoji s ovim klubom titulu prvaka Engleske zbog čega još uvijek ima ogromno povjerenje čelnika kluba.

No, iako je nedavno produžio ugovor s Manchester Cityjem iskusni stručnjak otkrio je šta mora da se desi da napusti ovaj klub.

Oglasi

Jasno je da Guardiola namjerava do kraja ugovora ostati u klubu, ali je objasnio šta treba da se desi da on ranije spakuje kofere i napusti Etihad.

"U prvom trenutku kada osjetim da je nešto pogrešno sigurno ću podnijeti ostavku ili neću produžiti svoj ugovor. Neću ostati tako dugo kao što su to radili Ferguson ili Wenger", rekao je Guardiola i dodao.

"Ugovor je samo list papira. Produžio sam ga jer još uvijek vidim da možemo postići mnogo toga i da stvari idu dosta dobro. Ipak, na kraju sve je do rezultata".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored činjenice da je sa Cityjem bio četiri puta prvak Engleske španski stručnjak je uspio da osvoji i četiri trofeja Liga kupa, dva Community Shieldsa i jedan FA Kup.

U Ligi prvaka najbolji plasman imali su 2021. godine kada su došli do finala, ali su tada poraženi od Chelseaja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Produžio si ga jer arapi imaju nepresušan priliv para.A kad ćeš tu ligu prvaka osvojiti,neznalico,osvojio si sa barselonom zahvaljujući čaviju-inijesti i mesiju koji su bili u svome prime-u
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi