Guardiola pronašao zamjenu za Aguera, ali mora izdvojiti ogromnu sumu
Aguero ima ugovor sa Građanima do 2021. godine

City u potrazi za nasljednikom sjajnog Argentinca

Guardiola pronašao zamjenu za Aguera, ali mora izdvojiti ogromnu sumu

S. Pašalić

Sergio Aguero je još 2011. godine stigao u Manchester City iz Atletico Madrida.

Građani su platili 40 miliona eura španskom klubu za Argentinca koji je od tada odigrao 347 utakmica i postigao je čak 239 golova, a prošle sezone ih je postigao 32.

Aguero je i ove sezone sjajno krenuo i u 9 utakmica postigao 8 golova, ali City je svjestan da će jednom ostati bez njega i već razmišlja o njegovim nasljednicima.

Tako je 22-godišnji napadač Intera, Lautaro Martinez na meti Cityja. Argentinac igra odlično ove sezone iako je postigao samo 3 gola, a na meti je i Barcelone.

Aguero će narednog ljeta napuniti 32 godine i klub sa Etihada želi dovesti nekog mlađeg, a Martinez je čini se idealno rješenje.

Martinez u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 111 miliona eura, ali trenutno traju pregovori oko novog ugovora sa Interom, pa bi ona mogla biti još veća.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ovaj momak je dobar napadac, moze u bilo koji klub, od Reala, Barse do Psg i Cityja...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti