Guardiola sa smiješkom odgovorio na provokaciju

Može li osvojiti Ligu prvaka bez Messija?

Guardiola sa smiješkom odgovorio na provokaciju

Menadžera Manchester Cityja Pepa Guardiolu uoči večerašnje utakmice s Schalkeom dočekalo je provokativno pitanje na konferenciji za štampu.

Španca mnogi smatraju jednim od najboljih trenera današnjice, osvojio je uostalom i dvije Lige prvaka, ali obje s Barcelonom u periodu velike dominacije i velikih asova poput Lionela Messija, Xavija Hernandeza i Andresa Inieste.

Guardiola bez Barcelone nije uspio postati prvak Evrope, pa mnogi kritičari smatraju kako je upravo pomenuti trojac najzaslužniji što je danas trofejan trener.

"Jedna od najčešće spominjanih stvari na Twitteru je činjenica da niste osvojili Ligu prvaka bez Messija. Niste to uspjeli otkako ste napustili Barcelonu, odnosno ostali bez Messija, Inieste i Xavija", bocnuo je Guardiolu novinar na presici uoči utakmice u Gelsenkirchenu, a vrlo brzo stigao je i dogovor, u sarkastičnom tonu.

"Apsolutno se slažem. Neću ni sekundu da potrošim na raspravu. Žao mi je, ali imao sam sreće", kratko je odgovorio Guardiola.

Guardiola je nakon epizode u Barceloni preuzeo Bayern, s kojim je dogurao do dva polufinala, dok sa Manchester Cityjem ni to.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

king11
prevara od trenera
0 0
Adnanos
Pametno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi