Guardiola: Salah nije zaslužio nagradu, ali izgleda da drugi ne misle tako

Podržao De Bruynea

Guardiola: Salah nije zaslužio nagradu, ali izgleda da drugi ne misle tako

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola mišljenja je da Mohamed Salah iz Liverpoola nije trebao biti proglašen najboljim fudbalerom Premier lige za sezonu 2017/2018.

Sjajni Egipćanin je individualno izdominirao u ovoj sezoni, sa 31 golom je prvi strijelac lige, a u utrci za najboljeg je pobijedio Kevina De Bruynea iz Manchester Cityja.

"Volio bih da je De Bruyne osvojio ovo priznanje. On će ovog ljeta sjediti kod kuće kao šampion Engleske i, ako analiziramo svih deset mjeseci, nema boljeg igrača od De Bruynea u smislu kontinuiteta", započeo je Guardiola, te nastavio:

"Možda ima nekih momaka koji su, po brojevima, bolji od njega, ali u cijeloj sezoni niko nije bio bolji, pa ni Salah. Za mene je on najbolji i to je moj stav, ali izgleda da je mišljenje drugih fudbalera drugačije".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, najboljeg igrača Premier lige izabrali su fudbaleri koji su glasali u ovom prestižnom izboru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije