Salah pozvan da napusti Liverpool i pređe u Real ili Barcu

Pomama za Egipćaninom

Salah pozvan da napusti Liverpool i pređe u Real ili Barcu

Zvijezda Liverpula Mohamed Salah trebala bi već gledati prema Real Madridu i Barceloni, tvrdi bivši napadač Tottenhema Ahmed Hossam Mido.

Egipćanin je postigao 41. gol gol sezone u subotu protiv West Broma, a na prošlonedjeljnoj ceremoniji osvojio je nagradu PFA Player of the Year.

Salah je premašio sva očekivanja nakon njegovog ljetnog prelaska iz Rima, pa je izazvao zanimanje i ostalih velikih evropskih klubova. Real i Barcelona izgledaju najzagriženiji za njegov potpis, budući da obje ekipe žele dodati novi kvalitet ovog ljeta.

Njegov sunarodnjak Mido pozvao je Salaha da se pridruži jednoj od najboljih ekipa na svijetu.

"Uz dužno poštovanje prema Liverpoolu i njegovim navijačima, Salah bi trebao odmah prihvatiti bilo koju ponudu Real Madrida ili Barcelone", rekao je ON Sport.

"Bio je nevjerovatan u Liverpoolu tokom cijele sezone i mogao bi biti od velike pomoći u La Ligi, naročito u Real Madridu koji pati zbog Garetha Balea i užasnih performansi Karima Benzimea ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Sa njegovom kvalitetom i tempom, biće mu lako igrati u La Ligi. Bio sam tamo neko vrijeme i mogu reći da Salah ima velike šanse da uspije zajedno sa Cristianom Ronaldom i zvijezdama Real Madrida."

Salaha sutra očekuje prvi susret polufinala Lige evropskih prvaka pošto Liverpool dočekuje Romu na Anfieldu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi