Guardiola spremio ogromnu ponudu za igrača koji je odigrao samo deset utakmica ove sezone
City želi dovesti Luisa kao dugoročnu zamjenu za Fernandinha koji ima 33 godine

Igrač koji ima samo 19 godina

Guardiola spremio ogromnu ponudu za igrača koji je odigrao samo deset utakmica ove sezone

S. Pašalić

Manchester City razmišlja o tome da pošalje ponudu za defanzivnog veznog igrača Benfice Florentina Luisa.

19-godišnji defanzivni vezni igrač tek je krenuo igrati za prvi tim, ali već ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura. Benfica se nada da će uskoro potpisati novi ugovor i povećati klauzulu na više od 100 miliona eura.

Ovaj mladi momak je rođen u Lisabonu, te je prošao sve omladinske selekcije Benfice, a 10. februara ove godine je imao debi za ovaj tim.

PSG je već poslao jednu ponudu za ovog igrača, ali je ta ponuda odbijena. City ga sada želi dovesti kao zamjenu za Fernandinha koji ima 33 godine.

Florentino je upisao sedam nastupa u dresu Benfike u portugalskom prvenstvu i postigao je jedan pogodak, a tri puta je dobijao šansu i u Evropa ligi.

U januaru je City potpisao još jednog mladog defanzivnog veznjaka Antu Palaversa, za kojeg je klub sa Etihada Hajduku iz Splita platio 7 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi