Guardiola sretan: To je dobro, a naravno da se Klopp neće složiti!

Zadovoljstvo zbog tri važna boda

Guardiola sretan: To je dobro, a naravno da se Klopp neće složiti!

S. Mlaćo

Manchester City je jučer u velikom derbiju Premiershipa savladao Liverpool rezultatom 2:1 i stigao na četiri boda zaostatka.

City je bolje otvorio meč, dominirao u većem periodu duela, a mrežu gostiju su pogađali Aguero i Sane.

Svakako da je pritisak bio na domaćim nogometašima koji su bili pod imperativom pobjede.

"Nama je svaka utakmica finale i znali smo da je bitka za prvaka završena ukoliko ne slavimo. Pobjedili smo i odigrali bez greške od prve do zadnje minuta", ističe trener Cityja Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ističe da prvenstvo u Engleskoj davno nije bilo zanimljive, te da pobjeda Cityja može radovati sve ljubitelje nogometa.

"Ne sjećam se da je ovako teško bilo nekad. Mnogo je dobrih momčadi. United se digao, Tottenham mnogo cijenim, a naravno tu su Chelsea i Arsenal. Mislim da je ovaj rezultat odličan za Premiership, ali Klopp se naravno neće složiti sa tim", jasan je sjajni stručnjak.

Top Komentari

dadopd
Redsi ce biti sampioni City je imao srece da je Mane dao gol druga prica bi bila.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi