Guardiola protiv Kloppa: Ko je uspješniji?

Do sada se sastajali 15 puta

Guardiola protiv Kloppa: Ko je uspješniji?

Sve oči svjetske sportske javnosti uprte su u Etihad, gdje će večeras snage odmjeriti Manchester City i Liverpool.

Bit će to duel dva najozbiljnija kandidata za naslov prvaka Engleske, a trenutno su u boljoj poziciji Redsi koji vode na tabeli sa čak sedam bodova više od večerašnjeg rivala.

Ovaj meč je zanimljiv i sa još jednog aspekta. Večeras će Pep Guardiola i Jurgen Klopp imati svoj 16. međusobni okršaj, a statistika kaže da je u dosadašnjih 15 uspješniji Nijemac.

U dosadašnjim susretima, Klopp je ostvario osam pobjeda naspram Pepovih pet, a dvije utakmice su okončane neriješenim rezultatom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Omjer postignutih golova je nešto izjednačeniji, ali Kloppove ekipe su i tu u prednosti jer su postigle 22 gola, naspram Guardiolinih 21. I jedan i drugi su u tih 15 utakmica ostvarila po pet clean sheetova (utakmice bez primljenog gola).

Jurgen Klopp i Pep Guardiola su, osim u Premier ligi, okršaje imali i u Bundesligi gdje su vodili Borussiju Dortmund, odnosno Bayern Munchen.

Top Komentari

Mele
Pep ako misli na odbranu titule, veceras mora pobjediti.Gubljenje bodova veceras vjerovatno znaci i gubitak tilule ove sezone. 10 bodova kada bi bilo, to je velika razlika za 16 utakmica za jedan Liverpool.
4 0
muxx
Idemo Pep
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi