Guardiola "udario" na Premier ligu: Nije toliko dobra kao što se čini

Ali je vjerovatno najgledanija...

Guardiola "udario" na Premier ligu: Nije toliko dobra kao što se čini

Čim je i zvanično okačio kopačke o klin Pep Guardiola je odmah uplovio u trenerske vode, a od 2007. godine kada je preuzeo B tim Barcelone napravio je nekoliko velikih uspjeha.

Ubrzo nakon B tima došao je angažman i u prvom timu Barcelone, da bi period od 2013. do 2016. godine provao kao šef struke minhenskog Bayerna.

Prije dvije godine je sjeo na klupu Manchester Ctiyja, a prošle sezone je njegova ekipa izuzetno dominantno stigla do naslova prvaka Engleske.

Guardiola tako već ima ozbiljno iskustvo u tri prestižne fudbalske lige i na kormilu tri velikana, pa njegovi posljednji komentari o Premiershipu nose posebnu težinu.

Engleska Premier liga je svakako najpopularnije i za TV gledatelje najatraktivnije državno prvenstvo na svijetu, ali da li je i nakvalitetnije?

"Premier liga se čini boljom nego što zaista jeste zbog načina na koji se 'prodaje' i načina na koji se prenosi kao produkt", poručio je Pep Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istina pogleda li se npr. Liga prvaka jasno je da španski klubovi imaju apsolutnu domnaciju posljednjih godina, tu su sve više i italijanski, dok se engleski velikani muče. Tako je i posljednji put trofej Lige prvaka u "engleskim rukama" završio 2012. godine kada je Chelsea uspio napraviti pravi podvig pod trenerskom palicom Roberta Di Mattea.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Racku Jaja
mozda nije najkvalitetnija ali je najzanimljivija za gledati
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi