Guardiola zahvaljujući Instagramu uhvatio igrača da mu laže: "Samo sam mu rekao da sam vidio slike"

Nije se dobro proveo

Guardiola zahvaljujući Instagramu uhvatio igrača da mu laže: "Samo sam mu rekao da sam vidio slike"

Endin Čaušević

Trener Manchester Cityja, Pep Guardiola, jučer je odlučio kritikovati pojedine fudbalere svoje ekipe jer previše koriste društvene mreže što im itekako škodi statusu u klubu.

U ovoj sedmici u Manchesteru se dešavalo svašta i to u oba kluba. U Unitedu je u centru pažnje sukob Mourinha i Pogbe, dok je u rivalskom klubu pod lupom bio Benjamin Mendy. Francuski defanzivac neće igrati ovog vikenda protiv Brightona, a sve je počelo kada je prije nekoliko dana zakasnio na trening.

Guardiola je na press konferenciji pričao o tome da su vremena dosta drugačija nego kada je on bio fudbaler, a da tu drastičnu razliku prave samo društvene mreže. Mendy je prošlu subodu bio na boks borbi Anthonyja Joshue u Londonu, a sutra je tri sata kasniio na trening. Možda je nešto mogao i naći za izgovor da nije cijelu noć objavljivao slike na Instagramu.

"Karakteri su poprilično isti. Takmičenje je isto, dobri momci su dobri momci, a i ego je ostao isti. Jedina razlika su te društvene mreže koje su nevjerovatno popularne. Prije niko nije znao šta je igrač radio u svlačionici ili van nje, a sada svi sve znaju. Prije deset godina niko nije očekivao da se pravi dokumentarac o dešavanjima u svlačionici, a sada to mi radimo. Svi van kluba znaju šta se dešava i to je nevjerovatno", izjavio je Guardiola, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mendy? Ne znam kada se vraća u tim, vjerujem da će to biti brzo, ali nisam siguran. Kasnio je na trening i pričao sam s njim. Ljut sam kada to rade. Nije problem što je išao u London gledati boks, ali na trening moraš doći kada se to kaže. Pokušao se izvući, a onda sam mu rekao da sam mu pratio Instagram i sve mu je bilo jasno".

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi