Guardiolin novi penaldžija je pravo iznenađenje: "Kao da nema krvi u venama"

Gabriel Jesus se nije proslavio

Guardiolin novi penaldžija je pravo iznenađenje: "Kao da nema krvi u venama"

A. Čaušević

Zbog lošeg izvođenja penala trener Manchester Cityja Pep Guardiola je odlučio da promijeni izvođača kaznenih udaraca.

Manchester City je s 0:1 pobijedio Sheffield United. Građani su u tom susretu promašili kazneni udarac pri rezultatu 0:0.

Penal nije realizovao Gabriel Jesus, a neiskorišteni udarac s kreča natjerao je Guardiolu da izabere novog penaldžiju, a to će prema svemu sudeći biti golman Ederson.

"Opravdano sam zabrinut. Na ovom nivou penali mogu napraviti razliku. Trebam odlučiti ko će biti sljedeći penaldžija. Ederson je najbolji. ", rekao je odlični stručnjak te pohvalio Brazilca:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Kao da nema krvi u venama. Nikada ne gubi mirnoću, upravo on bi trebao pucati sljedeći."

U prošlosti je bilo nekoliko golmana koji su odlično izvodili penale, izdvajaju se Rogerio Ceni i Hans-Jorg Butt. Braziliac i Nijemac su u mnogo navrata bez problema matirale svoje kolege.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi